NEN Keuringen

Hoe kunnen we helpen

  • 053-5723224
  • whatsapp: 053-7676275

Waarom NEN laten keuren

In de Arbowet staat beschreven dat arbeidsmiddelen zoals gereedschappen, machines en installaties geen gevaar op mogen leveren. Daarom moet u gereedschappen periodiek keuren, aan de hand van NEN Keuringen. Deze keuringen moeten uitgevoerd worden door gecertificeerde specialisten. Na de keuring wordt de installatie voorzien van een sticker met daarop de datum van de volgende keuring. Tot die datum is uw machine, installatie of gereedschap dus gekeurd en geschikt om te gebruiken.

Het doel van deze keuringen is dat werknemers werken met veilige arbeidsmiddelen. Zodra deze keuringen niet uitgevoerd worden kunnen zware boetes uitgedeeld worden door de SPW (voorheen arbeidsinspectie). Deze boetebedragen kunnen hoog oplopen. Op zelfinspectie.nl kunt u zien wat het boetebedrag is bij overtreding per wetsartikel uit het Arbeidsomstandighedenbesluit. Keurt u niet jaarlijks en er gebeurt toch een ongeval, brand of schade dan betaald de verzekering niet uit. Uiteraard is de veiligheid van werknemers het belangrijkste, maar ook voor de verzekering is het weldegelijk van groot belang.

Offerteaanvraag voor NEN keuring!

Om de inspectiekosten te bepalen willen wij graag weten welke arbeidsmiddelen u heeft. Neem contact met ons op en laat het ons weten, dan maken wij vrijblijvend een offerte op maat.

Heeft u een inventarisatielijst?

Heeft u al uw arbeidsmiddelen al in kaart gebracht? Dan kunt u deze inventarisatielijst aan ons mailen: . Wij maken een offerte op maat en nemen spoedig contact met u op!

Wat NEN laten keuren?

NEN 3140 Keuring – Elektrisch gereedschap & Laagspanning installaties

Techmag Haaksbergen keurt elektrisch gereedschap volgens NEN 3140. Volgens de Arbo wetgeving dienen werkgevers een veilige werkomgeving te bieden aan werknemers. Onderdeel van een veilige werkomgeving zijn veilige arbeidsmiddelen zoals elektrisch gereedschap. Techmag Haaksbergen kan u daar in ontzorgen. Ook voor het laten keuren van uw elektrische installaties (laagspanningsinstallaties) volgens NEN 3140 bent u bij Techmag Haaksbergen aan het juiste adres. Voor de gebruikers is het van groot belang dat elektrische installaties veilig zijn.

Aan de hand van NEN 3140 keuren wij of deze installaties voldoen aan de bepalingen omtrent de veiligheid van de installaties en machines. Bij professioneel gebruik dient u alle laagspanningsinstallaties te keuren. Laagspanningsinstallaties zijn alle gereedschappen met een spanning tot 1000 Volt. Denk hierbij aan boormachines, handcirkelzagen, accu laders en haspels. Al het apparatuur met een netsnoer van 230 of 380 Volt behoort tot deze groep.NEN 3140 geeft bepalingen om elektrocutie of kortsluiting bij arbeid te voorkomen. Indien u aan de bepalingen van de NEN 3140 voldoet, voldoet u ook aan de eisen die de Arbowet stelt tot het aspect elektrische veiligheid.

NEN 2484 Keuring – Ladders en trappen (klimmaterialen) 

NEN 2484 is het “besluit draagbaar klimmateriaal” en is van toeppassing voor klimmaterialen voor de particuliere markt. Naast de NEN 2484 gelden er voor bedrijven, die willen voldoen aan de Arbowetgeving,  aanvullende eisen zoals beschreven in de norm NEN 2484. Techmag Haaksbergen kan u ontzorgen door al uw klimmaterialen volgens NEN normen te keuren.

NEN EN 1004 Keuring – Rolsteigers

NEN EN 1004 is de norm die geldt voor “rolsteigers opgebouwd uit geprefabriceerde onderdelen”.  De NEN EN 1004 vervangt NEN 2718 en is geldig voor rolsteigers met een werkvloerhoogte vanaf 2,5 meter. Alle belangrijke onderdelen waar de rolsteiger aan moet voldoen zijn opgenomen in de NEN EN 1004.

NEN 360-361-365 keuring – Valbeveiliging

Techmag Haaksbergen keurt ook valbeveiliging. De normen NEN 360, NEN 361 & NEN 365 bevatten de eisen waaraan valbeveiliging moet voldoen. NEN 360 bevatten alle eisen voor valbeschermers en lijsspanners en NEN 361 heeft betrekking op valharnassen. NEN 365 is een overkoepelende norm.

Bekijk de laatste aanbiedingen in de shop

U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice!

Whatsapp

053-7676275

Telefoon

053-5723224

E-mail

Presets Color