Veilig wonen

Hoe kunnen we helpen

  • 053-5723224
  • whatsapp: 053-7676275

Veilig wonen in Haaksbergen

Een veilige woning in een veilige omgeving geeft een prettig gevoel. Dit is helaas niet altijd het geval, woninginbraak en overlast komt immers nog steeds veel voor in Nederland. Een onbekende die aan uw spullen heeft gezeten geeft een onveilig gevoel. Naast mooi Hang- en Sluitwerk is de veiligheid van u en uw eigendommen een belangrijke overwegingsfactor in de zoektocht naar het juiste Hang- en sluitwerk. Wij adviseren u graag bij de keuze voor het geschikte Hang en sluitwerk. Wacht daarom niet tot er bij u ingebroken wordt, maar onderneem actie.

Laat u adviseren over PKVW

Techmag Haaksbergen heeft specialisten die u kunnen adviseren op het gebied van PKVW en helpt u graag bij de beveiliging van uw huis. Hiermee heeft u tot 90% minder kans op in braak en uw huis komt na juiste beveiliging in aanmerking voor het certificaat Veilige Woning.

Voordelen van een politie keurmerk veilig wonen

Korting op verzekeringspremie

Met een PKVW certificaat krijgt u in de meeste gevallen korting op de te betalen maandelijkse premie voor uw inboedelverzekering. In veel gevallen ontvangt u 10% tot 20% korting op uw maandelijkse premie. Dit is afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij. Aangezien sommige inboedelverzekeringen aanvullende eisen stellen. Informeer hiernaar bij uw verzekeringsmaatschappij. Zodra u de juiste aanpassingen heeft gedaan en voldoet aan de eisen kan u het PKVW certificaat aanvragen. Maak een afspraak met een van onze adviseurs voor een geheel vrijblijvende afspraak.

Maak het inbrekers lastig

Het is helaas onmogelijk om een inbraak voor 100% te voorkomen. Wel is het mogelijk om het een inbreker extra moeilijk te maken. Inbrekers hekelen de 3 L’en. Lawaai, Lang werk en Licht.

 

Veilig wonen in Haaksbergen en omgeving

Ons team bestaat uit gespecialiseerde adviseurs. Zo wordt u professioneel geholpen en begrijpen we uw vragen en problemen. Want een goed advies is belangrijk voor iedere klus. Voor meer informatie over het Politie Keurmerk Veilig Wonen kunt u bij Techmag Haaksbergen terecht. Kom langs in onze winkel in Haaksbergen, of neem contact met ons op! Voor vragen of PKVW advies kunt u mailen naar of bellen naar 053-5723224.

Wat heb je nodig?

Ondanks dat het aantal woninginbraken daalt mede door de steeds beter wordende inbraakbeveiliging van woningen, zijn we er nog niet. Zo heeft de inbreker zijn focus verlegd naar de schuur en zien we helaas dat er nog veel buitendeuren gebrekkig hang- en sluitwerk hebben. Kies daarom voor goede zichtbare deurbeveiliging! Complete deurbeveiliging bestaat minimaal uit de volgende 3 onderdelen: veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging (kerntrekbeslag), een veiligheidsdeurslot- en cilinder.

Kies voor SKG-goedgekeurde producten!

Naast het feit dat je ze kunt herkennen aan de SKG-logo’s en/of het aantal sterren op de producten zelf, herkennen inbrekers deze inbraakwerende sloten namelijk al van een afstand. Hoe hoger het aantal sterren, des te meer inbraakwerend het slot is!

Stappenplan

We helpen je graag op weg om de juiste producten uit te kiezen: van het bepalen van de PC-maat tot aan de correcte cilindermaat. Volg onderstaand stappenplan om je schuur/berging-, voor- of achterdeur inbraakwerend te maken!

Stap 1: Meet je PC-maat op

Om je huidige deurbeslag te vervangen, moet je eerst weten wat de PC-maat hiervan is. Daarnaast dient de PC-maat voor deurbeslag en bijbehorend deurslot altijd gelijk te zijn.

PC-maat:
Afstand van het midden van het deurkrukgat tot het midden van het cilindergat. De meestvoorkomende maten zijn 55 en 72 mm.

PC-maat opmeten

PC-maat: Afstand van het midden van het deurkrukgat tot het midden van het cilindergat. De meestvoorkomende maten zijn 55 en 72mm.

Let op: De PC-maat voor het deurbeslag en bijbehorende slot dient altijd gelijk te zijn.

Stap 2: Vervang je deurbeslag

Nu je de PC-maat van het beslag weet, raden wij aan je oude deurbeslag te vervangen door veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging (kerntrekbeslag).

Dit type beslag is voor inbrekers op afstand zichtbaar, waardoor ze zich wel twee keer bedenken voordat ze bij jou inbreken. Daarnaast kan de inbreker, dankzij de kerntrekbeveiliger, niet meer bij je cilinder komen.

kerntrekbeveiliging

Hiermee voorkom je dat een inbreker de cilinder uit het slot trekt. Ook wel kerntrekken of cilindertrekken genoemd. In deze video (via YouTube) kun je zien hoe eenvoudig een cilinder uit het slot getrokken wordt.

 
Stap 3: Meet je doornmaat op

Naast het vervangen van je oude deurbeslag, raden wij je aan eerst je huidige deurslot te controleren op het SKG-keurmerk.

Ontbreekt dit logo (zie voorbeelden hieronder), dan heb je geen goedgekeurd slot en zou je dit ook moeten vervangen door een veiligheidsslot. Om het juiste deurslot te vinden moet je de doornmaat opmeten.

Doornmaat:
Dit is de afstand tussen het sleutelgat en de voorzijde van de voorplaat. De meestvoorkomende maat is 50 mm. Deze maten kunnen variëren in stappen van 5 mm. 

doornmaat opmeten

De doornmaat is de afstand tussen het sleutelgat en de voorzijde van de voorplaat. De meestvoorkomende maat is 50 mm.

Let op: De PC-maat voor het slot (i.c.m. doornmaat) en deurbeslag dient altijd gelijk te zijn.

Stap 4: Vervang je deurslot

Indien je de doormaat weet, ga je op zoek naar een veiligheidsslot met deze doornmaat i.c.m. de juiste PC-maat (hetzelfde als deurbeslag).

Voorbeeld: de PC-maat van je deurbeslag is 72 mm en je doornmaat is 50 mm, dan heb je een slot nodig met PC-maat 72 en doornmaat 50.

Let op: kijk naar je huidige slot of de voorzijde van de voorplaat (van het slot) rechte of ronde hoeken heeft. Kies een nieuw veiligheidsslot met dezelfde hoeken, zodat de montage in de meeste gevallen 1-op-1 op het oude slot kan. 

voorplaat compilatie deurbeslag

Stap 5: Meet je cilinder op (optioneel)

Om je deurbeveiliging rond te maken, kun je ervoor kiezen om je oude cilinders te vervangen door (gelijksluitende) veiligheidscilinders.

Hiervoor is het belangrijk dat je de cilindermaat van je huidige cilinder weet. Hoe je een cilinder uit je deur weghaalt, staat in stap 6 beschreven!

Heb je afwijkende cilindermaten en wil je alle buitendeuren met 1 sleutel bedienen? Dan kun je eenvoudig gelijksluitende cilinders op maat bestellen via onze cilinder- en sleutelservice.

Let op: cilindermaten zijn in stappen van 5 mm groter of kleiner verkrijgbaar. Een standaardmaat is 30-30.

opmeten cilinder

Let op: De cilinder mag aan de buitenzijde maximaal 3mm uitsteken of 2mm naar binnenvallen t.o.v. het deurschild.

Stap 6: Vervang je cilinder (optioneel)

Nu je de cilindermaat van je huidige cilinder weet, kun je hem vervangen door een veiligheidscilinder in de juiste maatvoering.

Hieronder vind je een overzicht met de verschillende kenmerken per type cilinder.

kenmerken verschillende types veiligheidscilinders

  1. Ook wel nood- of hotelfunctie genoemd. Dit betekent dat bij een panieksituatie de deur met een sleutel vanaf de buitenzijde te openen is, zelf wanneer aan de binnenzijde tegelijkertijd een sleutel in het slot zit. 
  2. Is een speciale voorziening in de cilinder die ervoor zorgt dat deze blokkeert, wanneer deze met speciaal gereedschap van buitenaf gemanipuleerd.
  3. Deze beveiliging – ook wel als anti-kerntrekbeveiliging – voorkomt dat inbrekers met behulp van een schroef (die zij in een cilinder draaien i.c.m. een poelietrekker) de hele cilinderkern uit het slot trekken en de deur zo kunnen openen. 
  4. Ook wel klopsleutelbeveiliging genoemd. Is een beveiliging tegen de methode waarbij een standaard sleutel – waarvan de inkepingen max. worden uitgevijld en dieven met een slag van een hamer tegen de sleutel – uw woning kunnen in komen zonder inbraaksporen achter te laten. 
  5. Inbrekers bewegen een speciale, ongeslepen sleutel voorzichtig in de cilinder heen en weer. De pinnen laten afdrukken na op deze sleutel en toenen zo hoe de juiste sleutel eruit zou moeten zien. Met een vijl wordt de sleutel bewerkt. Een speciale voorziening in de cilinder voorkomt het openen van het slot. 

Cilinder vervangen in drie stappen: 

cilinder vervangen

Tip: Blijft de cilinder klemzitten? Demonteer dan de deurkruk, draai vervolgens het deurschild los en probeer het opnieuw.

Bekijk de laatste aanbiedingen in de shop

U kunt altijd contact opnemen met onze klantenservice!

Whatsapp

053-7676275

Telefoon

053-5723224

E-mail

Presets Color